Hlavní navigace

Asus M70ve vysokém rozlišení

1. 6. 2008

Sdílet

Nový notebook M70 se širokoúhlým displejem WUXGA s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů (16 : 10) a podporou Blu-ray,...


Nový notebook M70 se širokoúhlým displejem WUXGA s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů (16 : 10) a podporou Blu-ray, v kombinaci se zvukovými technologiemi zahrnujícími vestavěné reproduktory Altec Lansing a systém Dolby Home Theater, je příspěvkem Asusu do rodiny zařízení, která si bez problémů poradí se zpracováním a interpretací HD filmů.
Právě pro multimediální použití bylo vytvořeno i nové, vylepšené rozhraní. Pokud není touchpad používán pro ovládání kurzoru, změní se v ovládací panel pro multimediální zábavu – slouží tak například k ovládání hlasitosti, spuštění, zastavení a přerušení přehrávání, ztišení zvuku, přechod na další stopu a podobně. Uživatel na něj pouze klepne prstem. Dalším rychlým přepnutím bude touchpad opět plnit svou primární úlohu polohovacího zařízení.
Notebook je postaven na intelovské platformě s využitím procesorů Intel Core 2 Duo T8100/T8300/T9300 a čipsetu PM965. Model M70SA je osazen grafikou ATI Mobile Radeon HD3650 s 1 GB VRAM a M70SR: ATI Mobile Radeon HD3470 s 25 6MB VRAM. Ve vybavení samozřejmě nechybí pro tuto kategorii nezbytný konektor HDMI.
www.asus.cz

Nabíječka na cesty



Varta Power Play Audio charger je novou nabíječkou určenou hlavně pro majitele MP3 přehrávačů. Nabíječka nabízí rychlé nabíjení do 2 h, takže uživatel nemusí dlouho čekat. Nabíjet je možné najednou vždy dvě baterie typu AA anebo AAA. Uživatel také ocení kompaktní provedení nabíječky, kdy konektor do sítě je přímo součástí samotné nabíječky. Absence externího adaptéru a malé rozměry Varta Power Play Audio chargeru z něj činí optimální volbu na cesty. V základním balení (699?Kč vč. DPH) uživatel získá nabíječku a dva AAA akumulátory s kapacitou 1 000 mAh.
ww.varta-consumer.cz

Kompakt Samsung NV24 HD



Digitální fotoaparát Samsung NV24HD s 3,6× optickým zoomem Schneider Kreuznach, kterému TIPA (Technical Image Press Association) udělila ocenění „The Best Ultra Digital“, je nejmenší 24mm ultra širokoúhlý digitální fotoaparát s 10,2megapixelovým rozlišením. Díky prvku HD Perfect lze pořizovat jak statické záběry, tak i videa v HD kvalitě. Jako první na světě (v rámci digitálních fotoaparátů) se Samsung NV24 HD může pochlubit 2,5“ AMOLED displejem, který umožňuje pohodlné prohlížení fotografií pod prakticky jakýmkoli úhlem. Součástí balení fotoaparátu je i kolébka pro připojení k vašemu HD televizoru a současně pro dobíjení akumulátoru. V sérii NV Samsung dále nabízí modely NV40, NV30 a NV4. www.samsung.cz

Studium na Unicorn College NENÍ NUDA

Unicorn College od října 2007 nabízí svým studentům vysoce kvalitní vzdělání v oboru informačních a komunikačních technologií (ICT), ekonomiky a managementu. Cílem vysoké školy je poskytnout studentům aktivní schopnost využít získané vědomosti tam, kde je to vyžadováno, a rovněž tyto znalosti obohatit o reálné zkušenosti získané během praxe u partnerů školy.
Unicorn College rozšiřuje tradiční formy vysokoškolské výuky tím, že realisticky zachycuje požadavky směrem z praxe a zohledňuje je ve výukových programech. Cíleně se zaměřuje na přípravu dvou typů absolventů, kteří jsou na pracovním trhu dlouhodobě žádáni. První z nich je informatik s ekonomickým myšlením, který bude zpravidla zastávat pozice ředitele projektu, byznys či softwarového architekta, testera, vývojáře apod. Druhým z absolventů je ekonom se schopností využívat informační technologie při vykonávání své práce zejména na pozicích nižšího až středního managementu. Absolventi školy jsou díky propracovanému vzdělávacímu procesu připraveni na navazující magisterská či MBA studia.
Vysoká škola spolupracuje s nejlepšími pedagogy a společnostmi z praxe, působícími na českém i mezinárodním trhu. Díky partnerství s významnými podniky, jako jsou UNICORN, Burza cenných papírů Praha, Siemens, IBM, Microsoft, Oracle University a další, má přístup k nejmodernějším poznatkům a znalostem v oboru.
Přijímací řízení proběhne 5. 6., 27. 6. a také v září. Pro zájemce je na 4. 9. připraven den otevřených dveří, na kterém se dozví podrobné informace o studiu a budou si moci prohlédnout moderní prostory školy. Bližší informace na www.unicorncollege.cz.

BSA:39 nelegálních procent

V českých počítačích je již druhým rokem nelegálně nainstalováno 39 procent softwaru. Podle BSA se Česko sice opakovaně řadí mezi 30 zemí s nejnižší mírou softwarového pirátství, ale ztráty tuzemského softwarového odvětví přitom představují 2,9 miliardy korun, což je o 253 milionů korun více než v předchozím roce. V Evropské unii představuje průměrná míra pirátství 35 procent, což je oproti předchozímu roku o jeden procentní bod méně. Celosvětová míra pirátství naopak vzrostla o tři procentní body a dosahuje 38 procent. Tyto a další závěry vyplývají z analýzy BSA-IDC o softwarovém pirátství ve světě, pokrývající období let 2006–2007. Za posledních čtrnáct let se podařilo v Česku snížit míru pirátství o 27 procentních bodů. Při srovnání tuzemské míry pirátství s dalšími šestadvaceti členskými státy EU se Česko umístilo na dobrém 11. místě, nicméně stále značně převyšuje evropský průměr. „V závěsu za Českem jsou veškeré státy východního bloku, ale i některé západoevropské a jihoevropské státy EU, například Francie (42 %), Itálie (49 %) a Španělsko (43 %). Sousední Slovensko se s 45 % umístilo na 16. příčce. www.bsa.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku