Hlavní navigace

Baby Toy

1. 2. 2006

Sdílet

Dnes uděláme největší radost hlavně maminkám a jejich ratolestem. Pokud vlastníte telefon s operačním systémem Sy...


Dnes uděláme největší radost hlavně maminkám a jejich ratolestem. Pokud vlastníte telefon s operačním systémem Symbian, je o zábavu vašeho dítěte postaráno. Jednoduše spustíte aplikaci, zadáte kombinaci kláves, při níž se telefon aktivuje, a dáte ho dítěti. Při stisknutí určité klávesy se na displeji zobrazí přidělený obrázek a telefon vydá zvuky, které jsou pro daný obrázek charakteristické. Pod každou klávesou se skrývá jiný obrázek. Dítě si tak procvičuje paměť, učí se různé dovednosti a rozvíjí své schopnosti. Jestliže bude časem galerie okoukaná, můžete si jednoduše stáhnout další. Pokud dítě přístroj fyzicky nepoškodí, nemusíte se ničeho bát. Navíc do té doby, než zadáte kombinaci kláves, kterou jste na začátku nastavili, nebude možné telefon ani vypnout. Je tedy dobré zadávat vícemístné heslo pro odemknutí, aby se náhodou nestalo, že dítě telefon odemkne pak už vám zbudou jen oči pro pláč z nechtěně vytočeného čísla a ceny hovoru. Řekli bychom, že to je zatím jedna z nejpraktičtějších aplikací pro rodinu s dětmi. Při našem testu sklidila hra u dětí úspěch. Asi jediným záporem bude částka, kterou musíte za program zaplatit. Časem ale určitě nebudete litovat.
Odkaz: www.symbianforum.cz

Známky

Program Známky se bude hodit všem školou povinným, kteří chtějí mít přehled o své klasifikaci. Jediné, co k tomu potřebujete, je telefon podporující Javu. Nejprve je nutné zadat do programu všechny předměty, jinak aplikace nebude fungovat. Jakmile je všechny zapíšete, můžete začít spravovat své známky. Ovládání je naprosto jednoduché. Známku přidáte tak, že kliknete na "Nová známka", vyberete předmět a zadáte hodnotu známky. Můžete upřesnit zadání i znaménkem plus či mínus. Ale co se s takovými známkami dá dělat? Je to jednoduché, kromě toho, že vám aplikace známky zpětně zobrazí, vytváří i průměry z každého předmětu a vy budete přibližně informováni o známce, která vám z konkrétního oboru vychází. Navíc můžete známky zálohovat na internetu, což se hodí v případě ztráty telefonu. Je jen škoda, že autoři ještě nerozdělili prioritu známek na testy, zkoušení a malé známky výsledná známka by tak byla mnohem přesnější. Třeba se toho dočkáme v některé z dalších verzí. Portfolio českých aplikací pro mobilní telefony se stále rozrůstá a rovněž tento program vytvořili čeští programátoři. Mnohé určitě potěší i to, že je k dispozici zdarma.
Odkaz: www.destilapps.wz.cz

Asphalt Urban GT

Javovou hrou pro tento měsíc se stal velmi oblíbený závodní titul Asphalt Urban GT. Vývojářský tým s názvem Gameloft je zárukou kvality. Aby hra mohla být propracovanější, musela se zvětšit její velikost na 167 kB, takže seznam kompatibilních telefonů se o něco zúžil. Na začátek vás hra zaujme grafickým zpracováním menu. Připraven pro vás je buď takzvaný sólo závod, nebo kampaň. Celá hra je založena na vysoké rychlosti, takže vás po určité době začne pronásledovat i policie. Jakmile vyhrajete určitý počet závodů, kampaň se dále rozdělí na závody a duel. V duelu vsadíte určitou částku na vítězství a podle toho, jak dojedete, částku získáte nebo ztratíte. Za každý vyhraný závod získáváte peníze, za ně si pak kupujete auta a odemykáte tratě. K dispozici je devět aut (u těch můžete měnit i barvu) a osm tratí. Řízení vozidla je poměrně snadné rychlost se zvyšuje automaticky, zatáčíte pomocí joysticku a klávesou 2 aktivujete turbo. Po grafické stránce je hra udělána velmi dobře. Ovšem po stránce zvukové je poněkud strohá. I přesto nás hra příjemně překvapila. Jak se ale dalo čekat, za propracovanou hru se musí zaplatit. Ani tady tomu není jinak.
Odkaz: www.smobil.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku