Hlavní navigace

Bezpečná flashka Corsair

1. 11. 2007

Sdílet

Přenášíte často důvěrná data z jednoho místa na druhé, potřebujete ke své práci přístup k důvěrným informa...


Přenášíte často důvěrná data z jednoho místa na druhé, potřebujete ke své práci přístup k důvěrným informacím, nebo jen nechcete, aby se k vašim datům dostala vaše partnerka či partner? Corsair přináší řešení ve formě flash disku s ochranou pomocí PIN kódu.
Celý systém ochrany je založen na hardwarovém zabezpečení flash disku, který pomocí PIN kódu chrání data uložená na něm před nežádoucím přečtením. Tento kód je nutné zadat před každým použitím flash disku v počítači a zadává se pomocí miniaturních kláves přímo na přenosném zařízení.
PIN si můžete libovolně nastavit pomocí příslušeného softwaru, existuje možnost použití více funkčních PINů najednou. Přístroj je nastaven tak, aby PIN vyžadoval po každém připojení k počítači, nemusíte se tedy bát, že pokud jste již na počítači přistoupili k tomuto flash disku, bude si moci jeho obsah prohlížet kdokoliv.
Corsair Flash Padlock USB 2.0, jak se novinka jmenuje, se dodává ve dvou kapacitách (1 a 2 GB) v cenách od 30 dolarů za kus. Zajímavostí také je, že USB zařízení není závislé na platformě, můžete tedy paměť využít jak v systémech Windows, tak i Linux nebo Mac.

www.corsair.com

Nokia E51 – placatý smartphone

Londýnská prezentace firmy Nokia přinesla představení nového tenkého smartphonu E51 (115 × 47 × 12 milimetrů, 100 gramů) se slušivým umírněným designem a sympatickou nabídkou funkcí. Podle označení by se mohlo zdát, že se jedná o blízkého příbuzného levného modelu E50, ale to není tak docela pravda, novinka má totiž vyšší ambice – a samozřejmě také odpovídající vyšší cenu. Přístroj podporuje sítě třetí generace, dvoumegapixelový fotoaparát, integrované technologie Wi-Fi (IEEE W802.11g) a VoIP. V dané kategorii by bylo ignorování datových přenosů neodpustitelným hříchem, a tak novinka podporuje nejen GPRS a EDGE třídy 10, ale i HSDPA s rych-
lostí až 3,6 Mb/s. Vestavěná paměť má kapacitu 130 MB, její rozšíření by za pomoci microSD karty nemělo představovat žádný problém. Displej s QVGA rozlišením a úhlopříčkou asi 5?cm dokáže zobrazit až 16 milionů barevných odstínů. Ani multimédia nelze považovat za slabou stránku Nokie E51, ta totiž podporuje FM rádio, přehrávač hudby a videa, navíc dokáže spolupracovat s bezdrátovými stereofonními Bluetooth sluchátky. Aby nebylo funkcí málo, je telefon vybaven i dnes již nepříliš využívaným infraportem. Baterie s kapacitou 1 050 mAh slibuje udržet zařízení na příjmu až 13 dnů nebo zabezpečit přes 4 hodiny hovoru. Na pultech prodejen očekáváme tuto nadějnou novinku ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, a to za cenu kolem 10 tisíc Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku