Hlavní navigace

BSC E-Mailer 1.0 Free Edition

1. 1. 2008

Sdílet

Hromadné posílání e-mailů Srbská firma BS Computer Software Solutions vytvořila utilitu BSC E-mailer pro snadné p...


Hromadné posílání e-mailů

Srbská firma BS Computer Software Solutions vytvořila utilitu BSC E-mailer pro snadné posílání e-mailových zpráv více uživatelům najednou. Adresy můžete vybrat buď z vašeho e-mailového adresáře, nebo můžete použít připravené skupiny adresátů, např. odebírající tzv. newsletters. E-mailer je nastavený tak, že zprávy můžete ukládat a otevírat přímo v něm. Veškerou poštu umožňuje exportovat do libovolného poštovního klienta, stejné možnosti poskytuje i import. Má velice jednoduché uživatelské rozhraní, snadno se konfiguruje. Pracuje v operačním systému Windows verzí 98 SE, 2000, XP a Vista.
Domovská stránka: http://www.bscsoftwares.com/content/view/15/30
Cena: zdarma (freeware)

FLV Player 2.0.22

Přehrávač flash videa

FLV Player je utilita určená k přehrávání videa formátu Adobe Flash. Tyto soubory mají příponu FLV. Použití FLV Playeru je velmi snadné: díky podpoře metody drag&drop stačí vybrat soubory, které chcete přehrát, a všechny najednou je vložit přímo do okna přehrávače. Přehrávač poté ihned spustí jejich postupné přehrávání. FLV Player podporuje přehrávání souborů uložených jak ve vašem počítači, tak i tzv. „streamů“ z internetu, je schopen pracovat v celoobrazovkovém režimu. Vhodným prostředím pro jeho činnost jsou operační systémy Windows 2000, XP a Vista.
Domovská stránka: http://www.martijndevisser.com/blog/flv-player
Cena: zdarma (freeware)

PhotoPerfect 2.85.78

Editor obrázků

Jedním z programů určených pro úpravu obrázků je PhotoPerfect. Je vhodný zejména pro pokročilé uživatele a profesionály, kteří dokáží využít přebohaté palety nástrojů k editaci obrázků. Svými pokročilými funkcemi uspokojí nejnáročnější uživatele. Například pomocí algoritmu Xe847 dokáže provést automatickou optimalizaci fotografie s takovým výsledkem, že už nebude třeba dalších úprav, použitím plug-inu i2e lze dosáhnout ještě výraznější automatické optimalizace obrazu. Používá funkci Tilt&Shift, 16bitovou podporu pro formáty RAW a TIFF, inteligentní korekční a maskovací funkce a mnoho, mnoho dalšího.
Domovská stránka: http://www.arcadiasoftware.com/photoperfect-introduction.html
Cena: shareware, 59,99 dolarů

Morpheus 5.5.1

Vyhledá, stáhne a vypálí audio a video soubory

Morpheus prohledává P2P sítě včetně Neo Network, Gnutella a BitTorrent, aby vyhledal, stáhl a poté i vypálil audio a video soubory. Mimoto umožňuje přenos obou typů souborů do přehrávačů MP3 a iPod (podporuje podcasty). Všechny druhy multimediálních souborů dokáže také přehrát, příp. zobrazit (obrázky). Poslední verze programu vykazuje rychlejší spojení a přenosy, má nové intuitivní uživatelské rozhraní, nabízí bezproblémový přenos souborů mezi počítači za firewallem nebo neveřejnou IP adresou a umožňuje přímé streamování souborů v P2P síti.
Domovská stránka: http://www.morpheus.com/?ref=SI1
Cena: zdarma (freeware)

PrimoPDF 3.2

Konverze souborů na PDF

PrimoPDF je utilita, pomocí níž běžný soubor přeměníte na formát PDF. Výsledný soubor odpovídá specifikaci PDF 1.4 a je optimalizovaný pro výstup na obrazovku, tisk, e-knihu nebo jako tiskový podklad. Soubory konvertuje na PDF z jakékoli aplikace nebo z jakéhokoli tisknutelného souboru. Užitečná je schopnost spojit více souborů, příp. připojit další. Konvertované soubory PDF lze zabezpečit 40- nebo 128bitovým šifrováním, k nim může PrimoPDF přidat informace o dokumentu (titul, autor, předmět, klíčová slova). Nová verze podporuje 64bitové počítače, dvoubajtové znaky (Unicode), TrueType a další fonty, rozšířená je podpora pro Windows Vista.
Domovská stránka: http://www.primopdf.com
Cena: zdarma (freeware)

Photobie 4.4

Editor obrázků

Photobie je vyspělý software pro úpravu obrázků a fotografií. Už první pohled na aplikaci dává tušit kvalitní program se spoustou možností. Photobie v sobě integruje nejužitečnější vlastnosti a funkce pro úpravu snímků. Silnou stránkou programu je práce s vrstvami a výbava velkého množství vestavěných filtrů. Podporuje plug-iny Photoshopu, disponuje pokročilými nástroji pro snímání obrazovky. Zaručuje vysokou kvalitu animací GIF s průhledností i bez ní. K dispozici má řadu pokročilých nástrojů pro výběr oblastí a standardních funkcí pro úpravu obrázků. Zabudovaný Flash Player je schopen pracovat se soubory aplikace Adobe Flash Player, navíc umožní vytvářet tzv. playlisty.
Domovská stránka: http://www.photobie.com
Cena: zdarma (freeware)

Internet Video Converter 1.5

Konvertor internetového videa

Internet Video Converter provádí konverzi video souborů formátů MPEG2, MJPEG, Flash video (FLV a SWF), DV, Quicktime, Windows Media Video, APPLE TV (MP4), AVI, DivX, Xvid, H264, PSP, iPod a videoformátů mobilních telefonů (3GP, QCIF, QVGA). Formáty snímané z internetových stránek YouTube, DailyMotion, GoogleVideo, Break.com a mnoha dalších podobných stránek mohou být konvertovány přímo během stahování. Internet Video Converter je také schopen importovat soubory formátů OGG, OGM, RM a RAM. To vše díky jednoduchému, zato efektivnímu rozhraní programu. Zajímavou vlastností programu je možnost natočení videa o +90° nebo -90°.
Domovská stránka: http://ivcsoft.free.fr
Cena: zdarma (freeware)

Kruptos 2 v. 3.19

Šifrování souborů

Kruptos 2 je velmi jednoduchá, ale silná 128bitová zabezpečovací utilita, která zajistí důležité soubory proti zneužití. K tomu používá 256bitový šifrovací algoritmus SHA256. Dokáže vytvořit samorozbalovací spustitelné soubory EXE, obsahující šifrované soubory a software nutný k dekomprimaci obsahu. Příjemná je možnost zadat pro případ zapomenutí hesla nápovědu. Naopak důležitá je schopnost odstranit původní soubory, aby nemohly být obnoveny nežádoucími osobami. Také můžete vhodně maskovat názvy souborů, když soubor opatřujete heslem. Kruptos 2 pracuje v OS Windows 2000 ar XP.
Domovská stránka: http://www.kruptos2.co.uk
Cena: shareware 29.95 $

FinalBurner Free 1.24.0.115

Vypalovací program

FinalBurner byl vytvořen jako freewarová alternativa k drahým vypalovacím programům. Vypaluje libovolné datové, zvukové a video soubory, použít lze běžná CD a DVD včetně DVD DL, HD-DVD a Blu-ray. Zdrojový video soubor můžete mít jakýkoli formát včetně AVI, DivX, XVID, MPEG, MP4, WMV, ASF, FLV a MOV, vytvoří i Video CD a Super Video CD. Umí Audio CD a MP3 z formátů WAV, MP3, OGG, MID, WMA, AAC, MP4, M4A, XM, MOD, S3M, iT, MTM a MO3. Snadno v něm budete ripovat soubory WAV a MP3 a stejně snadno se dají vytvářet i samolepky na CD. FinalBurner nevyžaduje velkou konfiguraci, jen provedete několik základních nastavení a můžete začít pálit. Vhodné pro Windows 2000, XP, 2003 server a Vista, program se automaticky nainstaluje v češtině.
Domovská stránka: http://www.protectedsoft.com
Cena: zdarma (freeware)

Mozilla Thunderbird 2.0.0.9

E-mailový klient

Thunderbird ve verzi 2 představuje novou generaci poštovních klientů. Odborníky je označován jako rychlý, snadno ovladatelný, ale především bezpečný klienta. Jeho velkou předností je solidní virová ochrana a vestavěné inteligentní spamové filtry. Pochválit je třeba zrychlené vyhledávání, při kterém se výsledky hledání zobrazují již během zápisu hledaného výrazu. Všechna hledání můžete uložit do speciální složky. Zprávy můžete označit Ke zpracování nebo Hotovo, vytvořit můžete vlastní značky. Nabízí několik způsobů organizování a zobrazování složek, zajímavým doplňkem je vestavěná RSS čtečka. A to hlavní - Thunderbird 2 je k dispozici v češtině!
Domovská stránka: http://www.mozilla.org
Cena: zdarma (freeware)

EXPStudio Audio Editor Free 4.24

Editor zvukových souborů

Předností tohoto editoru je snadná editace: můžete v něm upravovat zvukové soubory, stejně jako byste editovali soubory textové. Umožní zaznamenat zvuk z mikrofonu, kazetového magnetofonu a jiného vstupního zařízení, lze v něm vykonávat běžné editační operace (ořez, kopie, odstranění nenahraných míst, mixáž), na vybrané části souboru můžete aplikovat různé běžné efekty (amplituda, zpoždění, slábnutí, inverze, reverze, redukce šumu) i speciální efekty (FX, FFT, FIR, Ban Pass, High Pass, High Shelf, Low Pass, Low Shelf, Notch). Cizí mu není konverze formátu, příjemná je možnost zoomování okna zobrazujícího vlnovou křivku zvukového souboru.
Domovská stránka: http://www.expstudio.com
Cena: zdarma (freeware)

NetSetMan 2.4.0

Správa nastavení sítě

NetSetMan byl vytvořen jako manažer síťového nastavení. Můžete vytvořit profily, které mohou obsahovat IP adresy, masky podsítě, standardní brány, DNS servery, Win servery, názvy počítačů, tiskárny, DNS domény, pracovní skupiny, skripty. Profily můžete snadno aktivovat z ikony v systémové liště a snadno se můžete mezi nimi přepínat. Dialogové okno programu je podobné oknu vlastností internetového protokolu (TCP/IP) ve Windows, ale potřebné adresy vyplníte v NestSetManu mnohem snadněji. Všechna nastavení a změny se ukládají automaticky do zvláštního souboru (settings.ini), takže záloha nebo přenos dat nepředstavuje žádný problém. Verze Pro za 12 eur umožňuje vytvořit neomezené množství profilů (verze zdarma jich dovolí maximálně 6), nastavit doménu a proxy a u prohlížečů Internet Explorer a Firefox nastavit domovskou stránku.
Domovská stránka: http://www.netsetman.com
Cena: zdarma (freeware)

Byl pro vás článek přínosný?