Hlavní navigace

ClipMate C. Extender 7.3.09.204

1. 9. 2008

Sdílet

Rozšíření systémové schránky dat Při práci na počítači všichni hojně využíváme tzv. systémovou schránk...


Rozšíření systémové schránky dat

Při práci na počítači všichni hojně využíváme tzv. systémovou schránku, jejíž pomocí můžeme kopírovat nebo přesouvat vybrané části textu či celé soubory, a to jak uvnitř jedné aplikace, tak i mezi různými programy. Tato schránka má však dvě nepříjemná omezení: je schopná pojmout pouze jedinou položku, takže nově vložená položka zcela nahradí položku dosavadní, a ukončením operačního systému se obsah schránky nenávratně vymaže. Tyto nedostatky odstraňuje ClipMate Clipboard Extender americké firmy Thornsoft Development Inc. ClipMate jakožto trvale spuštěná aplikace nepřetržitě monitoruje systémovou schránku a cokoli do této schránky vložíte (Ctrl+C nebo Ctrl+X), zkopíruje a uloží. Funguje tedy jako úložiště všeho, co kdy do schránky vložíte. Výkonná databáze umožňuje uchovat tisíce položek a ukládat je postupně na disk. Po týdnech, měsících a třeba i po letech můžete kteroukoli položku v ClipMate vybrat a vložit do cílové aplikace. Při vývoji programu mysleli autoři snad na všechny situace, které se při práci se schránkou mohou vyskytnout. Možnosti, množství funkcí, voleb a nastavení jsou v programu dovedeny do takových detailů, které uspokojí i velmi náročného uživatele. Výjimečnou vlastností programu je možnost hromadného a především sekvenčního vkládání více položek, což umožní snadné a rychlé vložení velkého množství dat. Důvěrná data můžete chránit heslem (šifrování 56bitovým kódem ARC4). Zabudováno je také snímání obrazovky a zálohování databáze.

Soubor: http://www.thornsoft.com/download.htm
Domovská stránka: http://www.thornsoft.com
Cena: , 34,95 dolarů

Beyond Compare 2.5.2.252

Porovnání obsahu složek a souborů

Beyond Compare je software určený pro porovnání obsahu vybraných složek a souborů a pro jejich synchronizaci. Pyšní se bohatou výbavou nástrojů jak pro definování porovnávacích parametrů, tak pro prohlížení výsledků porovnání i pro následnou práci se soubory. Umí pracovat nejen s běžnými složkami a soubory, ale i s archivy ZIP a CAB, může porovnávat a synchronizovat složky mezi počítači v síti, mezi lokálním počítačem a vzdáleným serverem (FTP), dokonce dokáže porovnat obsah systémové schránky s libovolným souborem. Provádí rychlé srovnání binárních souborů bajt po bajtu, umí vytvářet snímky (snapshots), což je aktuální obraz složky bez zobrazení jejího obsahu. Všechny operace porovnání ukládá jako tzv. sessions, které je možné kdykoli později znovu otevřít a ihned použít. Každý zjištěný rozdíl (změněné, shodné, starší, novější, sirotci) zobrazuje jinou barvou. Nejzajímavější vlastností programu je možnost filtrace zobrazených výsledků pomocí interaktivní nástrojové lišty vybavené tlačítky s názornými ikonami (v různých kombinacích), jejichž pomocí zobrazíte jen ty rozdíly, které právě potřebujete, a to buď jen na jedné, nebo na obou stranách porovnání. Ikony složek tím, že jsou samy barevně „kódované“, již napoví, které rozdíly se ve složce vyskytují. Pokročilým uživatelům je nabízena automatizace úloh pomocí skriptu. Výstup na tiskárnu, do souboru nebo do schránky chápeme v Beyond Compare jako samozřejmost. Na webové stránce je k dispozici sedm plug-inů pro rozšiření funkčnosti programu a ještě betaverze 3, která slibuje další zlepšení především v oblasti ovládání a nastavení programu.

Soubor: http://www.scootersoftware.com/download.php
Domovská stránka: http://www.scootersoftware.com
Cena: , 30 dolarů

GrandBackup Personal 1.4.452

Pokročilé zálohování souborů

Utilita Smart Backup od společnosti OnlimeMedia patřila dlouhá léta v kategorii zálohovacích programů ke špičce. Přechod OnlimeMedia pod ObjectRescue, firmu specializovanou na zabezpečovací technologie a vývoj obnovovacího a zálohovacího softwaru, znamenal pro Smart Backup výrazné zvýšení kvality. Nová verze pod inovovaným názvem GrandBackup přinesla rozšíření množství voleb, změnil se způsob konfigurace zálohovacích projektů, ale především se objevily zcela nové funkce. Jednou z nich je schopnost zálohovat soubory umístěné na vzdálených serverech (FTP). Nová je také unikátní funkce Media SmartDetect: stačí vložit CD/DVD do mechaniky nebo Flash disk do USB portu a zálohovací procedura se automaticky spustí. Mimořádně užitečnou funkcí je Folder Monitor, jenž neustále sleduje obsah definovaných zdrojových složek. Jakmile cokoli v těchto složkách změníte (průběžně ukládáte změny v souboru, s nímž právě pracujete, nebo vytvoříte nový soubor), GrandBackup všechny tyto soubory ihned zálohuje. Standardně jsou soubory v cílové složce přepisovány jejich novými verzemi; GrandBackup však nabízí i možnost uchování dosavadních souborů s tím, že je přesune do zvláštní složky. Název a umístění této složky můžete definovat, stejně jako počet uchovávaných verzí souborů. Vytvořen může být neomezený počet zálohovacích projektů, které mohou běžet i současně, před destruktivními zásahy ostatních uživatelů je lze zabezpečit heslem.

Soubor: http://objectrescue.com/download
Domovská stránka: http://objectrescue.com
Cena: , 29,95 dolarů Ivan Štromer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku