Hlavní navigace

Deskpro s trojkou

1. 5. 1999

Sdílet

O tom, že počítače poháněné procesorem Pentium III našly své místo v modelových řadách snad všech známých v...


O tom, že počítače poháněné procesorem Pentium III našly své místo v modelových řadách snad všech známých výrobců, nemůže být žádných pochyb. V redakci a v našem TestCentru se již objevilo mnoho značek s tímto novým procesorem, naposledy to bylo Deskpro od firmy Compaq.
Základní stavební kámen počítače, tedy jeho procesor, je otaktován na 500 MHz, což znamená, že se jedná o zatím nejrychlejší model PIII na trhu. Operační paměť má velikost 128 MB a paměť grafické karty Matrox Millenium G200 pak velikost 8 MB. Výkon zvyšuje i 100MHz sběrnice a 10GB pevný disk s rozhraním Smart II Ultra ATA. Ve skříni dále najdeme 32rychlostní jednotku CD ROM a zvukovou kartu ES 1869, doplněnou interním reproduktorem (větší výkon než klasický „pípák“).
Softwarové vybavení tvoří buď operační systém Windows 98, nebo NT 4.0 a Restore CD, pomocí nějž může uživatel snadno obnovit tovární konfiguraci a nastavení počítače.
Zajímavé řešení nabízí skříň počítače, kterou lze z původní podoby desktopy snadno předělat na tower. Disketová mechanika a jednotka CD-ROM jsou uchyceny v krabičce, jež lze snadno otočit o 90 stupňů, takže média lze snadno vkládat i do „postaveného“ počítače. Řešení uchycení mechanik také dovoluje jejich rychlou a snadnou výměnu. Na zadní straně skříně jsou k dispozici vývody pro paralelní a sériový port, dva konektory USB, dva konektory PS/2 a výstup zvukové karty a videokarty.
S počítačem se, kromě dvou instalačních CD, dodává ještě klávesnice a myš. Cena tohoto počítače bez monitoru je stanovena na 79 900 Kč bez DPH.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku