Hlavní navigace

Konečně česky!

1. 4. 2006

Sdílet

McAfee VirusScan 2006 CZ - bezpečnostní stálice McAfee je na poli antivirového softwaru jedním z nejstarších hr


McAfee VirusScan 2006 CZ - bezpečnostní stálice


McAfee je na poli antivirového softwaru jedním z nejstarších hráčů. A jeho vlajková loď VirusScan patří i v dnešní ostré konkurenci mezi antivirové lídry. Proč tomu tak je, se dočtete v následující recenzi.
Instalace nijak nevybočuje ze zaběhnutých standardů. Podobně jako u konkurence (Symantec) ovládáte program v integrovaném bezpečnostním centru (SecurityCenter), které sdružuje navíc Firewall, Spamkiller a Privacy service. Security Center také přehledně informuje o stavu všech těchto služeb včetně samotného antiviru.
První novinkou je lokalizace do češtiny, která vám nabídne u McAfee skutečně nezvyklý pohled na české texty. Přeložena je i kompletní nápověda. Stěžejní součástí VirusScanu je jistě skener. Základní test spustí začínající uživatel jedním kliknutím myši, stačí jen vybrat příslušné diskové jednotky. Pro pokročilé je k dispozici rozmanitá sada voleb, počínající nastavením rezidentního hlídače (ActiveShield) a končící heuristickou analýzou, která se snaží odhalit neznámé viry. K dispozici je i ochrana elektronické pošty, doplněná modulem WormStopper (odhalí v poště červy) a ScriptStopper (totéž u prohlížení internetových stránek). Zajímavostí je obrana před programy PUP (česky přeloženo jako potenciálně nežádoucí programy), která vás ochrání před většinou spywaru a adwaru. Součástí konfigurace je i poměrně ojedinělá služba Hlášení funkce Mapa virů, která vám umožní předat informace o nalezeném viru do centrální databáze McAfee a urychlit tak proces jeho odhalení a následného odstranění. Náhled mapy je k dispozici a zobrazí velmi přehledně hustotu výskytu jednotlivých virových epidemií. Tato služba se aktivuje pouze s vaším výslovným souhlasem. Ruku v ruce s virovou mapou jde i funkce Testovat program VirusScan. Připojí se na stránky McAfee a po výběru domovské země sama podle mapy zjistí pravděpodobnost výskytu určitého viru. Poté projde aktualizace a nastavení vašeho programu a informuje vás o míře zabezpečení, které vám instalace VirusScanu poskytuje. Standardní součástí každého antiviru je i karanténa pro umístění infikovaných souborů. VirusScan není výjimkou. Program je samozřejmě schopen automatické aktualizace, která probíhá velmi svižně až několikrát denně. I díky tomu se McAfee VirusScan řadí v detekci virů na přední místa. Přidanou hodnotu tvoří podrobná virová databáze, do které lze kdykoliv nahlédnout a informovat se o konkrétním viru a jeho účinku. Program nabízí i vytvoření záchranné diskety, která vám umožní provést skenování na libovolném PC.
McAfee VirusScan je skutečnou stálicí na antivirovém nebi a ani v poslední verzi nezklame. Nabízí propracované ovládání a všechny nezbytné funkce, nově i v naší mateřštině.

McAfee VirusScan 2006 CZ lokalizace

úspěšnost detekce virů
propracované ovládání
nic podstatného
K recenzi poskytla firma: McAfee
www.mcafee.com/cz/
Cena: 1 299 Kč (bez DPH)

Byl pro vás článek přínosný?