Hlavní navigace

LCD Televizor Philips Cineos 42PFL9732D/10

14. 5. 2008

Sdílet

Ze stáje Philipsu k nám přiklusala menší sestřička modelu 47PFL9732D/10, který byl také ověnčen vysoce prestižním oceněním EISA pro rok 2007. Asociace EISA, složená z osmačtyřiceti odborných časopisů z osmnácti zemí, totiž každoročně vyhlašuje nejlepší elektronické výrobky uplynulého roku.

příloha_ovladnete_sva_data

Jelikož je 42 i 47'' model postaven na stejných specifikacích, nemohl dnes testovaný Full HD 42PFL9732D/10 dopadnout jinak než dobře.

Bez okolků se tedy vrhněme rovnou na to nejdůležitější, tedy na kvalitu obrazu. Ta je velice dobrá hlavně díky souboru technologií sdružených pod názvem Perfect Pixel HD Engine. Doba odezvy je tak snížena na pouhé 3 ms, jsou odstraněny nežádoucí vibrace obrazu a je dosaženo vyšší ostrosti i plynulosti pohybu HD záznamu. Kromě toho televizor díky 14bitovému zpracování obrazu nabízí celkem 4 triliony barev.


Z konektorů nechybí nic esenciálního (3 HDMI 1.3, 2× SCART apod.), k updatu firmwaru je místo přímého připojení k internetu prostřednictvím RJ-45 (tím tento Philips nedisponuje) využíván port USB. Uživatelský komfort samozřejmě umocňuje české menu. Velice zajímavý je například průvodce nastavením, který vám i bez znalosti položek jako je kontrast, jas či barva pomůže docílit kýžené kvality obrazu a zvuku. Průvodce sestává z několika kroků, kdy vždy rozhodujete, která z nabízených voleb odpovídá vaším preferencím nejlépe.


Když je však řeč o Cineosu 42PFL9732D/10, nemůžeme se nezmínit o funkci Ambilight Surround. Ta ze tří stran (nahoře a po stranách) barevně osvětluje pozadí a okolí televize, čímž nejen subjektivně zlepšuje kvalitu obrazu (především kontrastu), ale především přispívá k hlubšímu prožitku při sledování filmů a zabraňuje rychlému vyčerpávání očí diváka. Ambilight si samozřejmě můžete nastavit podle vlastního uvážení a patřičně přizpůsobit.

Verdikt:

Skvělé barevné podání (4 triliony barev), dobrá odezva, prakticky nulové vibrace obrazu a vylepšené podání HD obrazu, zdá se že tomuto 42´´ mazlíkovi není co vytknout, tedy, nebylo by nebýt té pekelně vysoké ceny.

- - Patrik Kudhur

Byl pro vás článek přínosný?