Hlavní navigace

Nová pouzdra na notebooky

1. 3. 2008

Sdílet

Společnost Belkin představila nová lehká pouzdra na notebooky, zahrnující batohy přes rameno, brašny a ochranné ob...


Společnost Belkin představila nová lehká pouzdra na notebooky, zahrnující batohy přes rameno, brašny a ochranné obaly v různých barvách a provedeních. Přestože nové produkty nejsou nijak robustní, nabízejí dostatečnou ochranu pro přenášený počítač a díky dobře řešenému rozdělení přihrádek je v nich dostatek místa buď pro 15,4", nebo pro 17" notebooky. Ceny brašen se pohybují od 1 199 do 1 399?Kč. Brašny Belkin Messenger jsou na trhu od ledna 2008, barevná nabídka se bude postupně rozšiřovat a zahrne odstíny vhodné jak pro muže, tak i pro ženy. Uživatel bude spoléhat na semišovou přihrádkou pro bezpečné přenášení notebooku, ale také na prostor pro umístění psacích potřeb, vizitek, příslušenství notebooku a telefonu nebo MP3 přehrávače. Pokud dáváte před brašnou přednost batohu, můžete se poohlédnout po modelu Sling za 1 399?Kč. K dispozici mají být i jednodušší ochranná pouzdra za 599 nebo 699?Kč (pro 15,4" či 17" počítač).
Bezdrátový rozbočovačNový bezdrátový rozbočovač USB od společnosti vychází z certifikované bezdrátové technologie pro rozhraní USB a dovolí bezdrátově připojit libovolné zařízení USB do vzdálenosti až 10 metrů. Bezdrátový čtyřportový rozbočovač umožňuje připojit tiskárnu nebo pevný disk, pracovat kdekoliv v místnosti a tisknout, přehrávat hudbu, stahovat fotografie nebo vypalovat CD či DVD. Výrobek obsahuje bezdrátový rozbočovač USB, bezdrátový adaptér USB, adaptér napájení a bezdrátový dok adaptéru USB. Na trhu by měl být od dubna 2008 za předpokládanou cenu 5 499?Kč.

Unicorn College – Škola spojená s praxí

Unicorn College nabízí vysoce kvalitní vzdělání v oboru informačních a komunikačních technologií (ICT), ekonomiky a managementu. Jejím cílem je poskytnout studentům aktivní schopnost využít získané vědomosti tam, kde je to vyžadováno, a rovněž tyto znalosti obohatit o praktické zkušenosti.
Škola rozšiřuje tradiční formy vysokoškolské výuky tím, že realisticky zachycuje požadavky z praxe a zohledňuje je ve výukových programech. Zaměřuje se na přípravu dvou typů absolventů. První z nich je informatik s ekonomickým myšlením, který bude zpravidla zastávat pozice ředitele projektu, business či softwarového architekta apod. Druhým z absolventů je ekonom se schopností využívat informační technologie při své práci zejména na pozicích nižšího až středního managementu.
Díky partnerství s významnými podniky, jako jsou UNICORN, Burza cenných papírů Praha, Siemens, IBM, Microsoft, Oracle University a další, má přístup k nejmodernějším poznatkům v oboru. Ve spolupráci s partnery je připraven stipendijní program pro 50 nejlepších studentů.
www.unicorncollege.cz

Phase Change Memory

Společnosti Intel Corporation a STMicroelectronics začaly s distribucí prototypů produktů, které využívají nové, inovativní paměťové technologie zvané Phase Change Memory (PCM). Prototypy jsou prvními funkčními křemíkovými pamětmi, které byly dodány zákazníkům k vyzkoušení. Technologie se tak posouvá o krok blíže ke koncovému zákazníkovi. Paměťové zařízení s kódovým označením Alverstone využívá PCM, která v porovnání s konvenčními flash paměťmi umožňuje velmi rychlé čtení a zápis dat a současně spotřebovává méně elektrické energie.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku