Hlavní navigace

Nové aktivity firmy SpiNet

1. 11. 1998

Sdílet

Společnost Spinet je jedním z poskytovatelů připojení k Internetu, která se doposud orientovala především na dial-u...


Společnost Spinet je jedním z poskytovatelů připojení k Internetu, která se doposud orientovala především na dial-upové uživatele připojující se na Internet pomocí „domácí“ telefonní linky. Firma nedávno přišla pod mottem „Ochutnejte Internet“ s řadou nových produktů.
Prvním z nich je SpiNet Internet Starter Kit Light. Po zakoupení balíčku si může nový uživatel po dva týdny vyzkoušet kvalitu služeb sítě SpiNet, a pak se rozhodnout, který z nabízených tarifů Single, Plus nebo Celoroční NON-STOP je pro něj nejvýhodnější.
Uvedený balíček obsahuje plný přístup k Internetu na dobu 14 dnů, jednu schránku elektronické pošty, spojení rychlostí 33,6 Kb/s, CD-ROM se softwarem pro připojení k Internetu, technickou dokumentaci v českém i anglickém jazyce, formulář pro registraci vybraného programu a parametry pro okamžité připojení k síti ihned po zakoupení produktu.
Varianty SpiNet Single, SpiNet Plus představují připojení k Internetu pomocí komutované linky, a to jak pro lokální počítače, tak celé sítě LAN. K dispozici je možnost vlastních prezentací, zahrnujících 1 MB prostoru na serveru. Jako doplňkové služby v ceně jsou nabízeny Mobil (pomocí sítě a brány GSM), SMS (příchod zprávy se ohlásí na displeji mobilu), Operátor (příchod pošty do e-mailové schránky se ohlásí na pageru) a Alias (vytvoření zástupce k adrese elektronické pošty). Nejvyšší nabídka Celoroční NON-STOP je roční předplatné neomezeného přístupu. Podmínky a možnosti jsou podobné jako u předchozích. Firma zdůrazňuje v tomto případě cenu, která vychází na 19 Kč denně.
Společnost je připojena linkou 1 Mb/s (světlovodným spojem) na firmu Eunet, poskytující zahraniční konektivitu v Praze a linkami 128 kb/s v Brně a 64 Kb/s v Ostravě (do uzlů EUnet v daných městech). Současná metalická linka 256 Kb/s by měla zůstat jako záloha.
Starter Kit doplňuje CD-ROM, obsahující software MS Internet Explorer 4.01 a 3.02 (pro operační systémy Windows 3.x, 95/98/NT), technickou dokumentaci a dalších. Součástí jsou rovněž parametry pro okamžité připojení k Internetu ihned po zakoupení produktu.
Společnost zatím nevylučuje v budoucnosti i využití produktů Netscape, zatím se však pro ně nerozhodla. V nejnovější nabídce se však objevila nabídka připojení přes ISDN a připojení rychlostí 56 Kb/s je také v přípravě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku