Hlavní navigace

Revoluční set: Logitech MX 5500 Revolution

7. 6. 2008

Sdílet

Klávesnice a myši od Logitechu patří jednoznačně k tomu nelepšímu, co si můžete pořídit. Potvrzuje to i set MX 5500 revolution. Už z názvu je patrné, že obsahuje unikátní „revoluční myš“ a propracovanou klávesnici.

příloha_ovladnete_sva_data

Klávesnice a myši od Logitechu patří jednoznačně k tomu nelepšímu, co si můžete pořídit. Potvrzuje to i set MX 5500 revolution. Už z názvu je patrné, že obsahuje unikátní „revoluční myš“ a propracovanou klávesnici. Obě zařízení se k počítači připojují pomocí technologie Bluetooth 2.0. Pokud jej v počítači nemáte, nemusíte zoufat – přijímač je přiložen. Dokonce je spárován už z výroby s myší i klávesnicí a tak jej stačí jen zapojit do USB a začít pracovat. Přijímač pak může posloužit i pro další zařízení.


Klávesnice Logitech se vyznačují precizním zpracováním, ergonomickým designem a také řadou horkých kláves, které zjednodušují spouštění některých programů. Horké klávesy u tohoto setu jsou připraveny pro Windows Vista. Lze jimi spouštět Media Centrum či prohlížení fotografií nebo media player. Plnou funkčnost ale zajistíte až instalací obslužného softwaru. Klávesnice zaujme také displejem. Ten standardně zobrazuje datum a čas. Oproti jiným modelům ale umožňuje i zobrazování dalších informací. Může tedy posloužit i jako kalkulátor nebo notifikátor různých zpráv. Také pro plnou podporu displeje musíte nainstalovat software. Ergonomicky je klávesnice velmi dobře řešena, přesto si na ni ale možná budete muset chvíli zvykat. Horké klávesy pro Windows ušetří poměrně hodně kliknutí. Navíc je možné u většiny tlačítek jejich funkci změnit. Při delší práci oceníte i pohodlnou podložku se speciálním antibakteriálním povrchem.

O „revoluční“ myši toho bylo napsáno hodně. Pro ty, co o ní nikdy neslyšeli stojí za to připomenout, že revoluce přichází v tom, že kolečko myši můžete roztočit a to stále roluje, dokud se nezastaví. Tato funkce je velmi užitečná, pokud procházíte dlouhé webové stránky a nebo potřebujete prolétnout tisíce řádků v excelovské tabulce. Stejně tak ale dokáže rolovat s dokonalou přesností po jednom řádku. Myš se velmi dobře drží, zejména, pokud máte větší ruku a potřebujete v ní myš „cítit“. Velmi chytrým doplňkem je také stojánková nabíječka pro tuto myš. Tím by měl být zaručený téměř nepřerušený provoz.

Jak klávesnice, tak myš vynikají velmi kvalitním zpracováním a velmi promyšlenou ergonomií. Právě díky tomu je set ideálním řešením pro každého, kdo u počítače tráví velké množství času zejména při práci.

Verdikt:
Jen velmi těžko budete na tomto setu hledat nějakou chybu. Precizní zpracování, výborná ergonomie a inovantní technologie jistě ocení jak běžný uživatel, tak i profesionál. A tak asi jediné, co lze vytknout je poměrně vysoká cena, za kterou výrobek pořídíte.

- - Martin Bradáč

Byl pro vás článek přínosný?