Hlavní navigace

Třetí pokračování úspěšné řady

Sdílet

LCD s TV tunerem Sony MFM-HT205 podívejte se na to zeširoka Televizory Sony mají na trhu velmi silnou pozici a nemus...


LCD s TV tunerem Sony MFM-HT205 podívejte se na to zeširoka


Televizory Sony mají na trhu velmi silnou pozici a nemusí se jednat jen o novinky Bravia. Možná trochu v jejich stínu se v nabídce výrobce objevují vzhledově i výkonově zdařilé panely, které mohou pracovat jako televize (mají zabudovaný TV tuner), i jako běžný LCD monitor. Třetí zástupce značky Sony, spadající do kategorie LCD s TV tunerem, se v obchodech objevil na začátku letošního jara. Doplnil tak 17palcový širokoúhlý model MFM-HT75W a 19palcový panel MFM-HT95 (recenze vyšla v minulém vydání PC WORLDu). Krátký pohled do technické specifikace a dlouhé sledování obrazovky s testovacími snímky, televizním vysíláním a přehráváním DVD naznačilo, že novinka své předchůdce v mnoha ohledech převyšuje. Zobrazované rozlišení vzrostlo na WSXGA+, tedy 1 680 x 1 050 bodů, kontrast je označen hodnotou 1 600 : 1, svítivost 470 cd/m2. Došlo i k výraznému zrychlení odezvy na 6 ms. Shodné jsou pozorovací úhly 170 stupňů. Z uvedeného popisu je zřejmé, že se u tohoto modelu primárně počítá se sledováním televize, případně DVD. Tomu je přizpůsoben jak zmíněný kontrastní poměr, tak automatické nastavení barev, upravující barevné a jasové složky s ohledem na střední tóny. Krátká odezva při rychlých scénách výrazně zlepšuje kvalitu obrazu. LCD panel může samozřejmě pracovat také jako běžný LCD displej ve spojení s PC, je vybaven vstupy D-Sub, DVI-D, SCART, S-video/kompozitní video a komponentní video.
Televizní tuner, jeho ovládání, ani vzhled dálkového ovladače se proti dřívějším modelům výrazně nezměnil, mohli jsme se proto spolehnout na přesné nastavení všech kanálů, dostupných na připojení ke kabelové televizi. I bez dálkového ovladače je možné televizi ovládat pomocí tlačítek na pravé straně. Zvuk i nadále zajišťuje dvojice tříwattových reproduktorů, doprovázená zadním 5W subwoferem.
Ke změnám bohužel nedošlo na OSD, na lokalizaci tedy za celý rok (od uvedení 17" modelu) nezbyl čas. To je však jedna z mála výtek, kterou k víceúčelovému panelu můžeme vznést. Druhou je pohled na cenu produktu. 29 990 Kč včetně DPH odpovídá nabízené kvalitě a značce, ale cena bude důvodem, proč se těchto LCD s televizním tunerem nebudou prodávat tisíce.

Sony MFM-HT205

rychlá odezva
výborný obraz
pořizovací cena
Cena vč. DPH: 29 990 Kč
K testu zapůjčila firma: Sony, www.sony.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku