Hlavní navigace

Uvízlo v pavučině

1. 1. 2008

Sdílet

Velmi děkujeme za vaše tipy, sešlo se jich tentokrát skutečně mnoho. Doufám, že ve svém snažení nepolevíte ani s...


Velmi děkujeme za vaše tipy, sešlo se jich tentokrát skutečně mnoho. Doufám, že ve svém snažení nepolevíte ani s příchodem nového roku a nezapomeňte nám tu nejzajímavější adresu zaslat na náš staronový e-mailový kontakt pavucina@idg.cz.

Filehippo.com

www.filehippo.com

Hrošíkovy stránky Filehippo.com vám poskytnou pestrou paletu nástrojů potřebných k zajištění bezpečného chodu vašeho PC. Nejedná se přitom pouze o bezpečnostní software (antivir, antispam), ale také o utilitu pro údržbu a správu. Co je potěšitelné: jsou kategorizovány do přehledných seznamů a pečlivě aktualizovány.

Dadalova kuchařka

dadala.hyperlinx.cz

Dadalova kuchařka vás sice svým stroze pojatým vzhledem nijak nenadchne, nicméně po obsahové stránce nabídne pestrou škálu zajímavých kulinářských tipů. Stránky dále obsahují například sekci věnovanou zásadám přípravy pokrmů nebo tematické přílohy. Mlsným jazýčkům se pak jistě zalíbí Dadalova sladká kuchařka.

Flash games

www.flash-games.net

Příznivci her, pařani, zbystřete své smysly. Stránky s názvem Flash games by vám rozhodně neměly uniknout. Obsahují totiž stovky atraktivních herních lahůdek v oblíbeném flash formátu, který je minimálně náročný na systémové zdroje, tedy na výkon vašeho počítače. Flash games se mohou pochlubit atraktivním vzhledem a skvělou přehledností.

Stephen King CS

stephenking.kbx.cz/index.php

Američan Stephen King patří k nejproduktivnějším a čtenářsky nejúspěšnějším současným autorům. Jeho doménou je především hororový žánr, přičemž některé z jeho předloh, jako je například Kubrickovo Osvícení, byly zfilmovány. Zde prezentované webovky nesoucí jeho jméno jsou českým projektem a nabízejí široký pohled na jeho tvorbu i osobní život.

IntoMobile

www.intomobile.com

Stránky s názvem IntoMobile jsou projektem zaměrěným na produkty mobilní komunikace. Aktuální zpravodajství doplňují specializované sekce věnující se například mobilním platformám. Kromě novinek na serveru naleznete také řadu recenzí, obsáhlé fórum a samozřejmě katalogy mobilních přístrojů a softwaru.

Rychlost.cz

www.rychlost.cz

Zdá se vám vaše připojení k internetu pekelně pomalé a jste zvědavi, jak rychle vlastně komunikujete s okolím? Test rychlosti připojení k internetu na webu s názvem Rychlost.cz vám to za pár vteřin prozradí. Stačí pouze stiknout příslušné tlačítko a z následného reportu se dozvíte nejen rychlost pro stahování, ale i rychlost odesílání a příslušné odezvy.

Filmové pakárny

www.filmovepakarny.cz

Webový projekt Filmové pakárny je neobvykle zaměřeným serverem. Specializuje se totiž na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek.

HiRise

hirise.lpl.arizona.edu

Server HiRise nabídne fotografie, a to ne rozhodně ledajaké. Na stránkách provozovaných pod záštitou Arizonské univerzity nalezenete snímky vesmírných objektů, například planet naší sluneční soustavy. Pokud se vám některý ze snímků bude obzvlášť líbit, prostě si ho ve vysokém rozlišení stáhnete!

My IP

www.ip-adress.com

Stránky zahraničního projektu My IP slouží k jednoduchému a rychlému zjištění IP adresy počítače v internetu. Proti běžným identifikátorům IP je však zajímavý prezentací výsledků, IP adresa zobrazena v mapě prozradí vaši lokaci (viz obrázek). Stránky dále nabízejí možnosti změření rychlosti připojení nebo rady, jak svoji IP adresu vůči okolí skrýt.

Auto.cz

www.auto.cz

Server Auto.cz je díky svému širokému záběru velmi oblíben. Na jeho stránkách naleznete denní zprávy, magazín obsahující testy a recenze (i ojetých) automobilů nebo videa z testů, autosalonů a crashtestů. Mnohé čtenáře potěší obsáhlý autokatalog nebo nabídky prodejců ojetých vozů. Samozřejmostí je pak přítomnost diskusního fóra.

Jižní Moravou na kole

www.cyklo-jizni-morava.cz

Stránky Jižní Moravou na kole, jak již název napovídá, potěší zejména příznivce „cyklovýletů“. Webovky si kladou za cíl stát se rádcem a průvodcem s možností naplánovat si trasu pomocí mapy a na ní vyznačených bodů. Trasy samotné jsou zde k dispozici se všemi potřebnými informacemi jako je délka, sklon či anotace zajímavých míst na trati.

Charles Baudelaire

www.baudelaire.cz

Stránky věnované francouzskému „prokletému“ básníkovi Charlesi Baudelairovi naleznete také v tuzemských internetových luzích a hájích. Projekt s jeho jménem nabízí informace z autorova života, sestavuje přehled jeho díla a dokonce přímo zpřístupňuje jeho tvorbu. Přečíst si tak zde můžete například sbírku Květy zla, a to jak v překladu, tak i v originále.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku