Hlavní navigace

Výuka angličtiny

1. 12. 2007

Sdílet

Poslechová kniha: Příběhy Sherlocka Holmese Poslechová kniha vychází z moderní koncepce výuky využívající ...


Poslechová kniha: Příběhy Sherlocka Holmese


Poslechová kniha vychází z moderní koncepce výuky využívající kombinace zraku a poslechu. Zároveň je založena na populárním konceptu zrcadlových knih, které jsou při výuce cizího jazyka velmi efektivní. To znamená, že uživatel před sebou má zároveň dvě stránky, nalevo v anglickém jazyce, napravo v češtině. Po spuštění četby začne vypravěč číst text, který se zároveň v psané knize zvýrazňuje. Studenti si mohou kdykoliv četbu pozastavit a nastavit různé parametry, například počet opakování jednotlivých vět a mezeru mezi četbou vět. Navíc lze celý anglický nebo český text skrýt a soustředit se pouze na poslech. Užitečná je také funkce záložky, pomocí níž si uživatel může snadno označit místo, kde s výukou skončil, a při další příležitosti plynule navázat.
Aktuální produkt obsahuje zábavnou prózu, konkrétně detektivní povídky od sira Arthura Conana Doyla s oblíbeným Sherlockem Holmesem v hlavní roli. Příběhy jsou klasicky vyprávěny ústy Sherlockova přítele doktora Watsona, jedná se o případy Skandál v Čechách a Případ identity. Jako vždy zamotané detektivní zápletky jsou podávány přístupnou formou a jsou srozumitelné všem středně pokročilým až pokročilým studentům; svou obtížností je text určen pro úrovně A2/B1 podle stupnice SERR (SERR – Společný evropský referenční rámec pro jazyky).
Produkt je doplněn tištěnou zrcadlovou knihou, která na více než sto stranách přesně kopíruje obsah elektronického titulu. Příběhy Sherlocka Holmese lze poslouchat i v audio nebo MP3 přehrávači. Balení sice neobsahuje přímo vytvořené CD se zvukovými stopami, ale program nabízí možnost vytvoření takového disku. Uživatel si přitom může zvolit formát výstupu (WAV nebo MP3) a nastavení, jaké nabízí režim četby: tedy počet opakování vět a mezeru mezi nimi.
Program je zpracován ve velmi přehledné, jednoduché grafice, všechny ovládací prvky jsou opatřeny českou nápovědou. Instalace je triviální, program je navíc opatřený doplňkovými možnostmi – například instalací programů Internet Explorer, .NET Framework nebo Adobe Acrobat Reader. Uživatelé si mohou nainstalovat i demoverze celé řady produktů firmy Eddica, např. výukových programů ze sérií Do ucha, Domácí učitel, Anglická komunikace nebo Euroword.
Verdikt
Hlavním cílem poslechové knihy je zlepšit uživatelovu schopnost porozumět souvisle mluvenému textu. To se v případě tohoto produktu opravdu daří, navíc zábavnou a přívětivou formou.

Poslechová kniha: Příběhy Sherlocka Holmese

Systémové požadavky: CPU 1 GHZ, 256 MB RAM, zvuková karta, systém Windows XP a vyšší
Klady: uživatelsky přívětivé, možnost vypálení zvukových souborů
Zápory: více povídek by neškodilo
K recenzi poskytla firma:
Eddica
www.eddica.cz
Cena: 389 Kč (bez DPH)
Hodnocení: 3

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku