Tato stránka používá cookies. Můžete změnit nastavení ve svém prohlížeči. Přečtěte si více o naší Cookie Policy.
X
 
PRO MOBIL
PRO MOBIL
KLASICKY
KLASICKY


Internet

Chcete zakázat nebo úplně zrušit účet na Facebooku? - 1.díl

Pokud máte pocit, že je načase dát Facebooku sbohem, pak si přečtěte, jak na to.

Odstranění účtu na Facebooku může být splněným snem, po kterém minimálně krátce zatoužíte pokaždé, když ve svém vlákně uvidíte přespříliš vlezlých reklam nebo příspěvků politického charakteru. To se dá pochopit.
Pozitivní je, že tohoto splněného snu můžete dosáhnout dvěma způsoby: zakázáním účtu, což je operace, kterou můžete kdykoliv vrátit zpět, a úplné odstranění účtu -- kupodivu i v tomto případě si můžete dovolit změnit názor. Pojďme se podívat na to, jak obě tyto možnosti uskutečnit.

Zakázání účtu na Facebooku

Zakázáním neboli deaktivací převede svůj účet na Facebooku do stavu odpočinku. Z webu Facebooku se tak odstraní váš profil a většina všech vašich příspěvků na Facebook – některé zprávy a další nastavení a položky ovšem zůstanou.
Deaktivace účtu je vratná. Facebook ponechá všechna vaše data v úschově pro případ, že se později rozhodnete účet opět aktivovat. Opětnou aktivaci účtu provedete velmi snadno – stačí se do Facebooku znovu přihlásit. Pokud si tak nejste úplně jisti, že chcete Facebooku dát navždy sbohem, jedná se o skvělou možnost, jak si vyzkoušet život bez Facebooku, a to ještě předtím, než se rozhodnete definitivně Facebook opustit.
Přesuňte se do nastavení Facebooku a zde klepněte na položku Obecné – zde se nachází možnost pro deaktivaci účtu
Chcete-li tedy svůj účet na Facebooku deaktivovat, pak se nejprve do Facebooku přihlaste. V horní části stránky Facebooku klepněte úplně vpravo na obrázek šipky směřující dolů. Z nabídky, která se vzápětí zobrazí, pak vyberte položku Nastavení, a následně na další obrazovce ze seznamu po levé straně okna vyberte položku Obecné.
Možnost deaktivace účtu najdete v sekci Správa účtu
Vzápětí se ocitnete v okně, kde se přesuňte do sekce Správa účtu, kde se v její spodní části nachází podsekce a názvem Deaktivace účtu. Proces deaktivace účtu pak zahájíte klepnutím na odkaz Deaktivujte svůj účet.
Facebook se vám samo sebou bude snažit deaktivaci účtu rozmluvit, a to tím, že vám připomene všechny vaše přátele, o které po deaktivaci účtu přijdete
Facebook se vás následně pokusí od vašich úmyslů odradit tím, že vám ukáže fotografie vašich přátel na Facebooku a poté se vás zeptá, proč chcete svůj účet deaktivovat.
Nakonec se vás Facebook zeptá, proč chcete účet deaktivovat. Tlačítko pro vlastní deaktivaci účtu se nachází dole
Jakmile Facebooku sdělíte důvod deaktivace účtu neboli proč už se nechcete přátelit, můžete stisknout tlačítko Deaktivovat, následně zadáte naposledy svoje heslo pro přihlášení a Facebook začne s deaktivací vašeho účtu. Jen pro připomenutí: účet můžete kdykoliv aktivovat pouhým opětným přihlášením do Facebooku.

 

Pokračování

autor Nick Mediati, Melissa Riofrio, David Čepička


Mobilní verze našich dalších titulů

 
 
Nahoru
 
Nahoru
 
© IDG Czech Republic, a.s.
 
*